H
H
O
O
T
T
M
M
I
I
N
N
D
D

آیا واقعا حافظه مردم درمورد تبلیغات کم شده یا اشکال جای دیگری است ؟

1397/11/8

درگردهمایی اخیری که به لطف دوستان حضور داشتم، مطلبی توسط مدیر بازاریابی و تبلیغات یکی از استارت آپهای فعال در جامعه عنوان شد با این مضمون که: ؛حافظه مردم بسیار کوتاه مدت شده است.؛ ( مردم زود تبلیغات را فراموش میکنند ) به نظرمن با توجه به دسترسی اکثریت جامعه به ابزارهای ارتباطی بخصوص تلفن همراه و به دلیل هجوم بسیار زیاد محتوای تصویری و کلامی ، مغز انسان در حال انتخاب و یا رد کردن بسیاری از مطالب به صورت ناخودآگاه میباشد.
همون الگوریتمی که گوگل و بسیاری از نمونه های مشابه در حال انجام و توسعه آن میباشند .
یعنی با بررسی رفتاروعلایق مخاطب پیشنهادات و نتایجی را نمایش میدهند که متناسب با سلیقه و حوزه علایق کاربر می باشد. مغز انسان هم ناخودآگاه در حال فیلتر کردن محتواهایی است که شما به هر دلیلی علاقه یا تمرکزی بر روی آن ندارید ، حتی شاید اصلا به یاد نداشته باشید که همچین محتوایی را دیده اید. این نه به فراموشی و نه به مشکل حافظه مربوط می باشد.
در جامعه ای که از تبلیغات شبیه به هم و تکراری اشباع شده و مردم هر روز در هجوم محتواهای دیداری و شنیداری بسیاری قرار میگیرند ، مخاطب با توجه به مدل بالا دلیلی ندارد که تمامی تبلیغاتی که می بیند را به خاطر بسپارد، مگر درصورتیکه یا منافع آنها را تامین کند و یا اینکه به دلیل تفاوت و خاص بودن برای آنها خوراک_محتوایی را برای ارسال به دیگران فراهم کند.
خوراک_محتوایی
بسیاری از تبلیغاتی که در حال حاضر همه ما مشغول دیدن آن هستیم بیشتر از اینکه اثر بخشی برند یا فروش را برای ما داشته باشد خوراک_محتواییبرای مخاطبین ما به شمار میرود .
با وجود فقر محتوی یه پست هم یه پسته
پس چه بسا ترند شدن یک تبلیغ لزوما شاید به معنای موفق بودن و اثر بخش بودن آن نیست. نکته بعدی این است که لزوما چیزی که برای ما مهم است برای بقیه اهمیتی ندارد.
این مطلب را با یک مثال ساده توضیح میدهم:
شماره تلفن همراه هر کدام از ما برای خودمان بسیار رند و ساده به نظر می آید طوریکه وقتی آنرا برای دیگران تکرار میکنیم قوانینی هم از ذهن خودمان برای به خاطر سپاری آن توضیح میدهیم. در صورتیکه شماره تلفن ما برای مخاطب ما هم بسیار نا آشنا و هم بسیار بی اهمیت بوده و او نیز مطابق با فرمولهای ذهنی خود با آن شماره رفتار میکند. این همان رفتاری است که مخاطب یک شعار تبلیغاتی با آن انجام میدهد و اصلا اهمیتی نداره که چه قدر خلاقانه و زیرکانه طراحی و انتخاب شده باشد. نتیجه اینکه در راه اندازی کمپین های تبلیغاتی و یا تولید محتوی بهتر است رفتار جامعه را روزانه بررسی کنیم
به نظر من
قوانین_تبلیغات را هر روز و متناسب با رفتار و حال و هوای اون روز مردم جامعه باید نوشت .
اونم تو کشور ما که رفتار و بازخورد همه ما تقریبا با اکثر دنیا متفاوت است.
ممنون میشم نظر شما عزیزانی که وقت گذاشتید را در این مورد بدونم ؟

هر چـیـز بـا ارزشـی داغـه

Let’s talk about
your project!

ما آماده ایم تا با شما در دنیای هیجان انگیز برندینگ همراه باشیم و هر چیز با ارزشی را با شما داغ کنیم.